De Persoonlijke Postbodes

Persoonlijke Postbodes voor senioren
Op woensdag 22 mei komen de Persoonlijke Postbodes voor Senioren naar Vitalis Brunswijck. Dit initiatief van Zona’s Kiosk stimuleert ontmoetingen tussen diverse bewoners binnen de instelling, maar ook tussen bewoners van de instelling en vitale ouderen van buiten.
In Vitalis Brunswijck komt een team van postbodes en postkarren vol met prachtig postpapier, enveloppen (van ini-mini tot enorm) en pakketjes in allerlei soorten en maten. Ze zijn op zoek naar kleine en grote wensen, verhalen en berichten. Als de wensen, verhalen en berichten van bewoners van Vitalis Brunswijck opgeschreven zijn, dan gaan de postbodes met postkarren vol aardige pakketjes, opbeurende brieven en post met een uitgelezen kans tot ontmoeting naar Winkelcentrum Woensel. De postzakken van de Persoonlijke Postbodes hebben altijd een ontvanger nodig. Na een bezoekje aan het winkelcentrum komen de Persoonlijke Postbodes terug.. en niet met lege handen. Ze bezorgen bewoners van Vitalis Brunswijck post, reacties op brieven en leuke kreten van toevallige bezoekers van Winkelcentrum Woensel. Op deze manier worden nieuwe ontmoetingen gezaaid. De Postbode is een boodschapper. Hij schrijft samen de brieven, maakt pakketjes, leest post voor en wordt zo een maatje, vertrouweling en inspirator.

De Persoonlijke Postbodes zorgen ervoor, door middel van het persoonlijk bezorgen van post, dat verhalen van ouderen zichtbaar worden, zodat een verbinding tussen (kwetsbare) ouderen en hun omgeving gerealiseerd en verstevigd kan worden. De oorsprong van het leggen van verbindingen tussen ouderen en buurtbewoners begint bij het besef, dat deze ouderen er wonen en waar ze wonen. De persoonlijke postbodes maken dit zichtbaar. Vervolgens maken zij zichtbaar wie deze mensen zijn, zodat mensen weer een gezicht en stem krijgen doordat ze persoonlijke berichtjes ontvangen en sturen.



Persoonlijke Postbodes voor senioren
Vitalis Brunswijck in het Atelier 14.00 – 16.30 u
Vandaag krijgen we bezoek van een team van postbodes en postkarren vol met prachtig postpapier, enveloppen (van ini-mini tot enorm) en pakketjes in allerlei soorten en maten. Ze zijn op zoek naar kleine en grote wensen, verhalen en berichten. Als de wensen, verhalen en berichten van bewoners van Vitalis Brunswijck opgeschreven zijn, dan gaan de postbodes met postkarren vol aardige pakketjes, opbeurende brieven en post met een uitgelezen kans tot ontmoeting naar Winkelcentrum Woensel. De postzakken van de Persoonlijke Postbodes hebben altijd een ontvanger nodig. Na een bezoekje aan het winkelcentrum komen de Persoonlijke Postbodes terug en niet met lege handen. Ze bezorgen bewoners van Vitalis Brunswijck post, reacties op brieven en leuke kreten van toevallige bezoekers van Winkelcentrum Woensel. Op deze manier worden nieuwe ontmoetingen gezaaid. De Postbode is een boodschapper. Hij schrijft samen de brieven, maakt pakketjes, leest post voor en wordt zo een maatje, vertrouweling en inspirator.

Meer afbeeldingen:

Deze voorstelling bevat de volgende module(s):