Van Abbe Museum 11 december: Zona's Kiosk presentatie

Het Nieuwe Ouder Worden, debat en filmfestival 11 december

Forever Young Filmfestival
Onderzoek wijst uit dat naar kunst kijken en erop reageren, bijdraagt aan welzijn en kwaliteit van leven. Het vierde Filmfestival Forever Young gaat daarom over de rol van kunst in de zorg. Samen met stichting ART-AGE organiseert Het Nieuwe Ouder Worden een inspiratie dag over KUNST en ZORG voor ActiZ leden en belangstellenden.

Het Forever Young Filmfestival vindt plaats in het Van Abbemuseum in Eindhoven, waar als eerste in Nederland een speciaal kunstprogramma is gelanceerd voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers.

Programma
- Paneldiscussie over zin en onzin van kunst in de zorg
- Workshop ‘fondsenwerving voor zorgaanbieders’ olv Jaap Sanders en Conny Groot en Noud Verhave
- Expositie over Design & Health
- Rondleiding door het Van Abbe Museum
- Vertoning van drie prachtige films: Quartet, Mercedes Sosa en Goedemorgen Toekomst.

Zie voor meer informatie de pdf

Voeg deze pagina toe aan:

Zona's Kiosk nieuws

Broze Verbeelding Begint!
Broze Verbeelding begint!

Vanaf maandag 10 juni gaat Vera Broos om te beginnen samenwerken met de kunstenaars Sandra Schouten (voedsel en rituelen), Anke van Vliet (poppenspeelster), Jaap Oostra (terugspeeltheater), Hein Walter (zorgkunstenaar). Tot en met augustus verzamelen we materiaal, ideeën en tips die we vanaf september gaan omzetten in proeftuinen met ouderen. De meest inspirerende bruikbare uitkomsten en inzendingen worden eind van het jaar in een boekje verspreid.

Zie de agenda voor activiteiten

Ook op afstand kunnen vrijwilligers, familieleden van zorgvragers, mantelzorgers en vrienden meedenken en doen! Heb je ideeën over waardevolle tijdsbesteding, creatieve tips, eigenwijze bezigheden, spelvormen, familierituelen? Stuur die dan op of maak een afspraak!

lees verder »

Now Our World
We werken in 2019 aan een intergenerationeel magazine, samen met Stichting S.M.A.A.K. ( Marlies Juffermans) en de Ongoing Project groep in Berliijn en Leipzich DL

( tijdelijke titel)

lees verder »

Gek Op Groen
Wat hebben kippen, boerenkool en eetbare bloemen met elkaar te maken? Kom het ontdekken en proeven tussen 11 en 12 (aanmelden nodig) in Gek Op Groen, de Open Dag Week van de Zorg in het Flevohuis.

lees verder »

Pyjama Party!
Ook in 2019 organiseren we weer een aantal Pyiama Partys in de avond uurtjes, o.a. in Het Flevohuis en de Open Hof in AMsterdam

lees verder »

Zorg voor cultuur!
2017, het jaar van nieuwe kunstenaars, nieuwe betrekken groepen zoals dove, blinde en revaliderende ouderen en wijkorganisaties, wonderlijke wandelgangen en...kippen! Met HenPower en meerdere bezoeken van Engelse partners en kunstenaars, slaan wij onze vleugels verder uit en zijn we tegelijk neergestreken in de zorginstellingen waar kippen van allerlei pluimage onderdak hebben gevonden en waar met behulp van het zorgpersoneel, een nieuwe generatie is uitgebroedt.

Namens het bestuur van Stichting Kunst in de Zorg, de kunstenaars van en andere deelnemers aan Zona's Kiosk, en mijzelf, wens ik u hele leuke kerstdagen en jaarwisseling toe!
Vera Broos, projectleider St.Kunst in de Zorg en producent van Zona's Kiosk

lees verder »