Hartenvrouw/ wonderrok

Esmeralda Detmers

Dit bemanningslid beheert de volgende module(s):

Mode en identiteit

We gaan op zoek naar de expressie die iemand nog in zicht heeft, al met een kleine ingreep kunnen mensen deelnemen. Mode en catwalk dienden als decor en tool voor het (mee)beleven van fantastische en theatrale elementen, d.m.v. inzoomen en tactiele onderdelen die uitlokten tot (inter)actie, handelen en gesprek. Workshops bestaan uit bedrukken van kleding, tekenen, teksten bedenken, maken van poëzie. De reslutaten worden in een afsluitende modeshow verwerkt.

Pyjama Pret

Zachte activiteiten gericht op de vroege en late uren in verlpeeghuizen, muziek met iedereen in pyiama, slaapmutsjes, verhalen voor het slaen gaan, ochtend gymnastiek en knuffels voor het slapen gaan. Activiteiten voor in de ochtend en middag.

Met dank aan Sevagram Limburg , Brabantzorg en het Oranjefonds

Was Goed

spelen met de spullen om je heen

Kunstenaars en zorgpersoneel betrekken ouderen bij rituelen, speltechnieken en gaan nieuwe lijnen leggen tussen jong en oud. Zeepsop en wapperwind, bellen opgeblazen, vouwen drogen en stapelen, drogen met een föhn, een fietspomp of een omgekeerde stofzuiger. De vraag ‘Wat Was Goed? wordt als aanleiding genomen voor gesprekken over wat goed en niet goed was en is.
Was Goed trekt de wijk in en sluit af met een expositie. Was Goed is ook bedoeld om het zorgpersoneel te inspireren in hun dagelijks werk en een dagelijkse ‘taak’ als inspiratie gebruiken voor spel en plezier.

Met dank aan Amsta, Stichting RCOAK, Stichting Kunst in de Zorg / Arts in Care Foundation